Půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek v Havlíčkově Brodě

Jste nemocní, utrpěli jste úraz nebo se staráte o své blízké, kteří jsou imobilní a potřebují vaši pomoc? Pak je právě vám k dispozici Půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek v Havlíčkově, kterou ve městě pod Oblastní charitou Havlíčkův Brod najdete na adrese Bělohradská 1128.

V charitní Půjčovně rehabilitačních a kompenzačních pomůcek vám poradí, co nemocným nebo lidem po úraze usnadní život, a za drobný poplatek vám pomůcku půjčí na týden nebo i dlouhodobě. Úhradník platný od 1.8.2022 si můžete zobrazit ZDE. Pomůcku si lze půjčit na týden nebo i dlouhodobě. Důležité je, že pomůcky si může vypůjčit kdokoliv, a to bez lékařského předpisu. K dispozici máme invalidní vozíky, wc vozíky, mechanická, ale také elektrická lůžka, chodítka, antidekubitní matrace proti proleženinám a celou řadu dalších pomůcek. Poplatek za půjčovné je určený na den a pohybuje se v rozmezí od tří do dvaceti korun.
Nejčastěji půjčujeme elektrická lůžka a invalidní vozíky. Často lidé potřebují pomůcku na časově omezenou dobu a nevyplatí se ji kupovat. V případě invalidních vozíků nebo elektrických lůžek je navíc pořizovací cena vysoká. Díky charitní půjčovně mají nemocní, lidé po úraze i osoby se zdravotním nebo mentálním postižením možnost získat domů pomůcku, která jim a jejich nejbližším usnadní každodenní úkony.

Otevírací doba půjčovny

Úterý: 8.00–11.00 hodin
Středa: 8.00–11.00        13.00–16.00 hodin
Čtvrtek: 8.00–11.00 hodin

V jiný čas dle telefonické domluvy s paní Rychlou na telefonu 739 396 195.

Kontaktní údaje

Půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek Havlíčkův Brod
Alexandra Rychlá
Adresa: Bělohradská 1128, 580  01 Havlíčkův Brod
Tel.: 739 396 195, 569 426 070, e-mail: rychla.alexandra@charitahb.cz

Služba svou oblastí působnosti výrazně podporuje zdravotní a sociální služby poskytované Oblastní charitou Havlíčkův Brod. Klienti níže uvedených služeb mohou využít půjčovnu v Havlíčkově Brodě, případně pobočku půjčovny sídlící v Humpolci.