Středisko charitní pomoci

V roce 2015 bylo díky výtěžku z Tříkrálové sbírky otevřeno Středisko charitní pomoci, přezdívané jako Šatník, a to na adrese Máchova 1607 v Humpolci. Středisko charitní pomoci se začátkem července 2020 přestěhovalo na novou adresu! Nově nás najdete v budově města, kde sídlí rehabilitační středisko, na adrese Komenského 1353 v Humpolci.

Do Střediska nosí lidé své oblečení, které již neunosí. Pracovnice darované věci roztřídí, vyperou, vyžehlí, část věnují lidem v tíživé životní situaci a část putuje do prodeje, přičemž výtěžek podporuje činnost služeb při Oblastní charitě Havlíčkův Brod.
Středisko za drobný poplatek nabízí také drobné opravy oblečení a textilu, jako například výměnu zipů, zkrácení nohavic nebo založení závěsů. V Šatníku také vznikají dekorace a dárečky, případně se prodávají výrobky vytvořené v charitních zařízeních.
V neposlední řadě Šatník poskytuje pracovní místo pro lidi, kteří jsou z nejrůznějších důvodů dlouhodobě nezaměstnaní nebo těžko uplatnitelní na trhu práce, a tím podporuje udržení a rozvoj jejich pracovních návyků a dovedností.

Co nabízímeStředisko charitní pomoci

• prodej oblečení, obuvi a doplňků
  • prodej výrobků vyrobených v charitních zařízeních
  • prodej křestních roušek a svíček
  • úpravy oblečení a textilií za drobný poplatek
  • poskytnutí ošacení a materiální pomoci lidem v nouzi

Chcete pomoci?

Po domluvě s vedoucí střediska můžete darovat:

• oblečení, obuv a další doplňky
  • věci do domácnosti
  • zbytky látek, příze a dalšího materiálu ke zpracování
  • pastelky, omalovánky a další výtvarné věci pro děti

Otevírací doba

Pondělí: 8.00–16.30 hodin (bez polední pauzy)
Úterý: 8.00–14.00 hodin (bez polední pauzy)
Středa: 8.00–16.30 hodin (bez polední pauzy)
Čtvrtek: 8.00–14.00 hodin (bez polední pauzy)
Pátek: 8.00–13.00 hodin (bez polední pauzy)
Mimo oficiální provozní dobu jsme vám k dispozici po telefonické domluvě.

Výdej potravinové pomoci

Středa: 10.00–15.00 hodin

Kontaktní údaje

Středisko charitní pomoci přezdívané Šatník
Lenka Hložková
, vedoucí zařízení
Adresa: Komenského 1353, 396  01 Humpolec (budova zámečku naproti rehabilitacím)
Tel.: 735 152 976, e-mail: pomoc@charitahb.cz
Pozor – Středisko charitní pomoci se začátkem července 2020 přestěhovalo na novou adresu! Nově nás najdete v budově města, kde sídlí rehabilitační středisko, na adrese Komenského 1353 v Humpolci.

Najdete nás na facebooku     fb-logo

Výrobky našich klientů

Vznikají tu dekorace a dárečky, případně se prodávají výrobky vytvořené v charitních zařízeních, jako je Sociálně terapeutická dílna v Ledči nad Sázavou nebo Centrum sociálních služeb Petrklíč Ledeč nad Sázavou.

Základní krejčovství

Středisko za drobný poplatek nabízí také drobné opravy oblečení a textilu, jako například výměnu zipů, zkrácení nohavic či založení závěsů. V Šatníku také vznikají dekorace a dárečky, případně se prodávají výrobky vytvořené v charitních zařízeních.

barva, znak