Centrum osobní asistence

Osobní asistence má za cíl zajistit lidem v nepříznivé životní situaci takovou podporu, aby mohli podle svého přání zůstat co nejdéle doma a žít obvyklým způsobem života. Prostřednictvím individuálního přístupu a s důrazem na zachování a rozvoj samostatnosti uživatelů podporují osobní asistenti osoby s tělesným postižením, kombinovaným postižením od 27 do 65 let věku a seniory od 65 let výše, kteří nejsou schopní se sami o sebe kompletně postarat, nicméně chtějí zůstat ve svém domácím prostředí. OA

OPZ_KV_barevne

Dotace_loga-U

Poslání

Posláním osobní asistence je zajistit lidem v nepříznivé životní situaci takovou podporu, aby mohli podle svého přání co nejdéle zůstat ve svém domácím prostředí a žít svým obvyklým způsobem života.

Působnost

Terénní služba je poskytována dle potřebu uživatelů na území těchto obcí s dojezdem do 15 km: Havlíčkův Brod, Chotěboř, Přibyslav, Humpolec, Golčův Jeníkov, Světlá nad Sázavou.

Cíle

1. Klient žije důstojným životem ve svém domácím prostředí a je zde spokojen.
  2. Klient má naplněné fyzické, duševní, sociální a duchovní potřeby.
  3. Dovednosti a schopnosti klienta se udržují na stávající úrovni nebo se zvyšují.
  4. Klient má zachované sociální vazby – s rodinou, přáteli, okolím.

Cílové skupiny

Služba je poskytována okruhu osob, kteří se dostali do nepříznivé životní situace – nejsou schopni si zajistit základní životní úkony péče o vlastní osobu vlastními silami a chtějí zůstat ve svém domácím prostředí. Jedná se o osoby s tělesným postižením, kombinovaným postižením od 27 do 65 let věku a o seniory od 65 let, horní věková hranice není omezena.

Maximální okamžitá kapacita je 10 klientů.

Zásady poskytování sociální služby

• zachování lidské důstojnosti – pracovníci přistupují ke klientovi zdvořile a s úctou, neupozorňují na jeho nedostatky a neponižují ho,
  • individuální přístup – služba je poskytována individuálně přímo na míru každému klientovi,
  • rozvoj samostatnosti, popř. udržení stávajících schopností – pracovníci nedělají nic za klienta, když to zvládne sám,
  • zachování rovného přístupu ke všem klientům – bez rozdílu pohlaví, barvy pleti, náboženského vyznání, politického smýšlení a další, v souladu s Listinou základních práv a svobod,
  • respektování klienta - jeho rozhodnutí, přání, očekávání,
  • zachování mlčenlivosti - pracovníci dodržují mlčenlivost o všech skutečnostech týkajících se klienta,
  • zachování partnerského přístupu - pracovníci nevystupují vůči klientovi v nadřazené ani podřazené pozici.

Provozní doba

Službu poskytujeme nepřetržitě na základě domluvy.

Kontaktní údaje

Věra Kratochvílová, DiS., vedoucí služby
Adresa: Bělohradská 1128, 580  01 Havlíčkův Brod
Tel.: 569 426 070, 777 630 447, e-mail: WlvC-3d907c-T65j4mnrSW7r

Veronika Váchová, DiS., zástupce vedoucí
Tel.: 734 267 518, e-mail: c8pr5f56LTprRb~lWaohTj

Kontakt na Osobní asistenci: kancelář v Havlíčkově Brodě

Činnost Centra osobní asistence je spolufinancována Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a Kraje Vysočina, prostřednictvím projektu Podpora vybraných sociálních služeb na území Kraje Vysočina, individuální projekt VI, registrační číslo CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0010486.

Podpořil Kraj Vysočina

Další možnosti služeb havlíčkobrodské Charity

Klienti této služby mohou využít také Půjčovnu rehabilitačních a kompenzačních pomůcek, která sídlí v Havlíčkově Brodě a pobočku má také v Humpolci. Půjčovna svou oblastí působnosti rozšiřuje a doplňuje možnosti zdravotních a sociálních služeb poskytovaných Oblastní charitou Havlíčkův Brod.

Rádi nás podpoříte?
číslo účtu: 2106566677/2700 UniCredit Bank