Půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek

Jste nemocní, utrpěli jste úraz nebo se staráte o své blízké, kteří jsou imobilní a potřebují vaši pomoc? Pak je právě vám k dispozici pobočka Půjčovny rehabilitačních a kompenzačních pomůcek při Oblastní charitě Havlíčkův Brod v Humpolci, kterou ve městě  najdete na adrese Školní 730.

V charitní Půjčovně rehabilitačních a kompenzačních pomůcek vám poradí, co nemocným nebo lidem po úraze usnadní život, a za drobný poplatek dle úhradníku služeb vám pomůcku půjčí na týden nebo i dlouhodobě. Důležité je, že pomůcky si může vypůjčit kdokoliv, a to bez lékařského předpisu. K dispozici máme invalidní vozíky, wc vozíky, mechanická, ale také elektrická lůžka, chodítka, antidekubitní matrace proti proleženinám a celou řadu dalších pomůcek. Poplatek za půjčovné je určený na den a pohybuje se v rozmezí od tří do dvaceti korun.
Nejčastěji půjčujeme elektrická lůžka a invalidní vozíky. Často lidé potřebují pomůcku na časově omezenou dobu a nevyplatí se ji kupovat. V případě invalidních vozíků nebo elektrických lůžek je navíc pořizovací cena vysoká. Díky charitní půjčovně mají nemocní, lidé po úraze i osoby se zdravotním nebo mentálním postižením možnost získat domů pomůcku, která jim a jejich nejbližším usnadní každodenní úkony.

Otevírací doba půjčovny

Půjčovna je do 19. července 2020 uzavřena, v případě potřeby nás kontaktujte na tel.: 734 435 488.

Středa: 13.30–17.00 hodin
V jiný čas dle telefonické domluvy s paní Věrou Habichovou na tel.: 734 435 488.

Kontaktní údaje

Půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek Humpolec
Věra Habichová, vedoucí zařízení
Adresa: Školní 730, 396  01 Humpolec
Tel.: 734 435 488

Služba svou oblastí působnosti výrazně podporuje zdravotní a sociální služby poskytované Oblastní charitou Havlíčkův Brod. Klienti níže uvedených služeb mohou využít pobočku půjčovny v Humpolci, případně půjčovnu v Havlíčkově Brodě.

Rádi nás podpoříte?
číslo účtu: 2106566677/2700 UniCredit Bank