Šipka – sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi

Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi je služba sociální prevence (dle zákona č. 108/2006 Sb. §65 o sociálních službách). Rodinám na základě uzavřené smlouvy a dojednaného individuálního plánu poskytujeme služby, které mají vést ke zlepšení sociální situace rodiny, zejména s ohledem na nezaopatřené děti. Službu zaměřujeme především na zdravý vývoj nezaopatřeného dítěte, přičemž se pracujeme s celou rodinou, která má na dítě bezprostřední vliv. Důležitá je spolupráce rodičů (pečovatelů o dítě). obrázek šipka

OPZ_KV_barevne

Dotace_loga-U

Poslání

Posláním Šipky – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, je poskytnout odbornou podporu a pomoc rodinám, které jsou ohrožené nebo zasažené nepříznivou sociální situací, tak aby mohly žít běžným způsobem života, tak jako obyvatelé níže uvedené oblasti, kteří sociální službu nepotřebují.

Působnost

Působíme v okrese Havlíčkův Brod a ve městě Humpolec a jeho přilehlých obcích.

Cíle

Cílem sociálně aktivizační služby je:

• Rodina, která zvládá výchovu dítěte/dětí.
  • Rodina, ve které se upevnily vztahy mezi rodiči, partnery, prarodiči a dítětem/dětmi.
  • Rodina, která umí hospodařit.
  • Rodina, která umí vést domácnost.
  • Rodina, která si umí vyřizovat běžné záležitosti, např. jednání se školou, obchody, úřady, poštou.
  • Rodina, která zvládla zajistit odpovídající podmínky pro bydlení, které jsou vhodné pro výchovu dítěte/dětí.
  • Rodina, která má běžné sociální vztahy s širší rodinou, se svým okolím, s vrstevníky.

Cílové skupiny

Rodiny úplné i neúplné s nezaopatřeným dítětem/dětmi, které jsou ohrožené nebo zasažené nepříznivou situací, je u nich ohrožený vývoj dítěte/dětí v důsledku této nepříznivé situace a nejsou schopné tuto situaci překonat vlastními silami, které bydlí v okrese Havlíčkův Brod nebo ve městě Humpolec a jeho přilehlých obcích.
Služba může být poskytována i rodiči s nezaopatřeným dítětem, který je omezen ve svých právech a má stanoveného opatrovníka.

Neúplnou rodinou myslíme:
  • Matka nebo otec, který vychovává své nebo svěřené dítě/děti.
  • Další osoby, které s touto neúplnou rodinou žijí v domácnosti. Jedná se např. o prarodiče, partnera, partnerku.
  • Rodiče, kteří žijí odděleně a společně se podílejí na výchově dítěte/dětí.

Zásady poskytování sociání služby

• Individuální přístup
  • Aktivizace
  • Rovnost
  • Soukromí
  • Respekt
  • Neutrální postoj

Provozní doba

• provozní doba ambulantní služby: pondělí a pátek (pondělí: 12.30–15.00 hodin; pátek 13.00–15.00 hodin), v jinou dobu po individuální domluvě
  • provozní doba terénní služby: pondělí až pátek 8.00–18.00 hodin, ve výjimečných případech lze poskytnout službu také o víkendu v době 9.00–17.00 hodin.

Bc. Jitka Muzikářová, DiS., vedoucí služby
Adresa: Rubešovo nám. 173, 580  01 Havlíčkův Brod
Tel.: 734 267 292, e-mail: %8FjGK7%WkvDR664Ys

Činnost Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi je spolufinancována Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a Kraje Vysočina, prostřednictvím projektu Podpora vybraných sociálních služeb na území Kraje Vysočina, individuální projekt VI, registrační číslo CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0010486.

Podpořil Kraj Vysočina

Rádi nás podpoříte?