Brodští hokejoví fanoušci uspořádali Mikulášskou sbírku Zobrazit fotogalerii
6. prosince 2019 Aktuality

Brodští hokejoví fanoušci uspořádali Mikulášskou sbírku

Desítky plyšáků a kupa sladkostí obložily vánoční strom na zimním stadionu v Havlíčkově Brodě. Ve středu 4. prosince se tady u příležitosti hokejového zápasu BK Havlíčkův Brod proti SKLH Žďár nad Sázavou uskutečnila Mikulášská sbírka. Hračky i dobroty, které na stadion fanoušci přinesli, udělaly radost dětem z Charitního domova pro matky s dětmi v Havlíčkově Brodě, který funguje pod Oblastní charitou Havlíčkův Brod.

„Není to tak dlouho, co mi jeden z fanoušků poslal zprávu, že se blíží Mikuláš a Vánoce a že by bylo moc pěkné udělat někomu radost. Nápad se mi moc líbil, a tak jsem ho začala rozvíjet a přemýšlet o něm. Uspořádat sbírku právě pro Charitní domov pro matky s dětmi mě napadlo téměř okamžitě, protože na děti z domova průběžně myslím a občas pro ně donesu nějaké oblečení po svých dětech. Vedení Bruslařského klubu Havlíčkův Brod mě v tomto záměru podpořilo a ve spolupráci s nimi se mi podařilo sbírku zorganizovat. Největší poděkování patří ale všem fanouškům, kteří do sbírky přispěli,“ prozradila fanynka brodského hokeje a zároveň hlavní organizátorka sbírky Jana Jindrová.
„Myšlenka uspořádat na půdě stadionu sbírku se nám líbila, proto jsme se rozhodli záměr podpořit, proměnit prosincový zápas v charitativní a vyzvat fanoušky k tomu, aby na stadion nějakou hračku nebo sladkost přinesli. Potěšilo nás, kolik se toho pod stromečkem sešlo,“ uvedl Petr Beránek z Bruslařského klubu Havlíčkův Brod.

Dárků se sešlo opravdu hodně, a tak jedny ruce Adély Bělunkové, vedoucí Charitních domovů na předání rozhodně nestačily. Plyšáky i sladkosti si za matky s dětmi převzala o přestávce mezi druhou a třetí třetinou zápasu za účasti havlíčkobrodského místostarosty Vladimíra Slávky. „Moc děkujeme fanouškům i fanynkám za podporu Charitního domova. Děti budou mít nejen krásného Mikuláše, ale také Štědrý den. A protože plyšáků se sešlo opravdu velké množství, dárky putovaly k dětem nejen z Charitního domova v Havlíčkově Brodě, ale také v Humpolci, a zároveň i k dětem z rodin využívajících Šipku – sociálně aktivizační službu pro rodiny s dětmi,“ sdělila vedoucí Charitních domovů Adéla Bělunková.

Charitní domovy v Havlíčkově Brodě a v Humpolci

Charitní domov je pobytová služba, která poskytuje své služby ve dvou zařízeních – v Humpolci a Havlíčkově Brodě. Jejím posláním je poskytovat rodičům – samoživitelům a těhotným ženám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení, přechodné ubytování, pomoci jim s aktivním řešením jejich situace tak, aby mohli co nejdříve bydlet samostatně, zajistit řádnou péči o děti a žít běžný život rodin s dětmi.
Oba Charitní domovy v Havlíčkově Brodě i v Humpolci disponují šesti byty s kapacitou dvacet lůžek. Do zařízení v Havlíčkově Brodě přijímáme těhotné ženy nebo matky s jedním až čtyřmi dětmi. Do Humpolce přijímáme těhotné ženy, matky nebo otce s jedním až třemi dětmi. Oba domovy jsou na klidném místě nedaleko centra města.
Sociální služba Charitní domovy v Havlíčkově Brodě a Humpolci jsou financovány z projektu Podpora vybraných sociálních služeb na území Kraje Vysočina, invididuální projekt VI. Předmětem projektu je podpora sociálního začleňování sociálně vyloučených osob a osob ohrožených sociálním vyloučením. Na tento projejkt je poskytována finanční podproa EU, státního rozpočtu a Kraje Vysočina.

klc_eu_zamestnanost_big