Svatomartinský průvod rozzářil park Budoucnost
20. listopadu 2023 Aktuality

Svatomartinský průvod rozzářil park Budoucnost

Park Budoucnost v Havlíčkově Brodě se opět naplnil světly lampionů a dětským smíchem. Do parku se totiž vrátil Svatomartinský lampionový průvod pořádaný Mateřským centrem Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod.

Počasí bohužel nebylo úplně svatomartinské a místo sněhu Martin přichystal spíš vytrvalý déšť. Přesto se organizátoři ani návštěvníci nevzdali a v 17 hodin na prostranství za budovou AZ Centra proběhlo slavnostní zahájení akce. Na uvítání představil divadelní soubor AZ Centra obrazy ze života svatého Martina a poté zpěv malé Žanetky přivolal tohoto světce na bílém koni. Ten se v doprovodu tajemných heroldů s loučemi vydal tmou kolem rybníka Hastrman a všichni malí i velcí s lampionky ho následovali. Po návratu průvodu na hřiště před bistrem Avekave si děti mohly koníka pohladit a také se s ním vyfotografovat. Ve stáncích mohli návštěvníci ochutnat svařák, punč, vánoční čaj a samozřejmě nemohly chybět tradiční svatomartinské rohlíčky, které napekly koordinátorky s dětmi a maminkami z Mateřského centra Zvoneček a Obchodní akademie a hotelová škola Havlíčkův Brod.

„Velké díky patří sponzorům, partnerům, dobrovolníkům a vůbec všem, kteří se na akci podíleli. Bez jejich podpory bychom průvod nemohli uspořádat. A zvláště bych pak chtěla poděkovat všem návštěvníkům, kteří dnes i v tomto nepříznivém počasí přišli a pomohli nám vytvořit tuto kouzelnou atmosféru,“ uzavírá vedoucí Mateřského centra Zvoneček, Mgr. Klára Kadlecová.

Akci podpořilo Město Havlíčkův Brod

Bc. Monika Kadlecová