Vánočně zabalené krabice od bot udělají radost dětem z Havlíčkobrodska Zobrazit fotogalerii
23. prosince 2019 Aktuality

Vánočně zabalené krabice od bot udělají radost dětem z Havlíčkobrodska

Velký úspěch má předvánoční projekt Krabice od bot, do kterého se už po druhé zapojila Šipka – sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Dárků se sešlo tolik, že zaplnily celé osobní auto. Potěší děti z rodin, které často nemají finance na dárky pod stromeček, a i jim tak zajistí krásné Vánoce! Děkujeme všem dárcům, kteří se do projektu zapojili, nebo nosili zabalené krabice přímo do Šipky.

Pracovnice Šipky si pro krabice jely až k Trhové Kamenici, na samý okraj Vysočiny. V závěru minulého týdne si přivezly plné auto krásně vánočně zabalených krabic. „Máme velkou radost, že se našlo tolik zájemců, kteří chtějí udělat radost holčičkám a klukům. Nešlo o to připravit konkrétní dárek, ale zabalit drobnosti, které doputují například k osmileté dívce nebo pětiletému chlapci. Děti z rodin, které často nemají na dárky peníze, tak pod stromečkem najdou například hračky, pastelky, sešity, oblečení, bonbóny, starší děvčata pak ocení například kosmetiku,“ popsala záměr projektu vedoucí Šipky Jitka Muzikářová a zároveň poděkovala, že se do projektu mohla se službou opět zapojit.
Do Havlíčkova Brodu krabice přivezli ve čtvrtek 19. prosince, to aby se mohly roztřídit a včas předat rodičům, kteří je připraví dětem pod stromeček. V loňském roce pracovníci Diakonie Českobratrské církve evangelické vybrali více než 25 tisíc dárků. Zapojila se řada dětí a rodičů, mateřských i základních škol, firemní kolektivy i sportovní kroužky.

Šipka - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi

Poskytuje službu v rodinách s nezaopatřeným dítětem, které se ocitly, případně jsou ohroženy nepříznivou sociální situací. Pracovníci Šipky pracují jak s dítětem (např. podpora školní přípravy, aktivity vhodné pro přiměřený vývoj dítěte), tak s rodiči (posilování rodičovských kompetencí, mapování rodinného rozpočtu, doprovázení při jednání s institucemi). Dále je rodina podporována např. ve vzájemné komunikaci a trávení volného času. Služba je poskytována zdarma. Šipka působí na Havlíčkobrodsku, ve městě Humpolec a v jeho přilehlých obcích.
Sociální služba Šipka - sociálně aktivitazační služba pro rodiny s dětmi je financována z projektu Podpora vybraných sociálních služeb na území Kraje Vysočina, invididuální projekt VI. Předmětem projektu je podpora sociálního začleňování sociálně vyloučených osob a osob ohrožených sociálním vyloučením. Na tento projejkt je poskytována finanční podproa EU, státního rozpočtu a Kraje Vysočina.

klc_eu_zamestnanost_big

Plakát A3 bez ořez. značek