Centrum sociálních služeb Petrklíč

Kde nás najdete

Adresa

Barborka 1324, Ledeč nad Sázavou 58401

Na koho se můžete obrátit

Mgr. Miroslav Sklenář

Tel.: 777 736 067 E-mail: c.qy_1~4_.GB1-~9VX~mYZhaa8ulO1p

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Rodina, děti, mládež

Centrum sociálních služeb Petrklíč

Typ služby
Denní stacionáře

Poskytovatel
Oblastní charita Havlíčkův Brod

Kraj
Vysočina

Způsob poskytování
ambulantní

Vedoucí služby
Mgr. Miroslav Sklenář

Registrační číslo služby

Aktuální kapacita - ambulantní služba

Poslání a cíle

Posláním Centra sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou je poskytovat sociální služby jednak dětem, mládeži, dospělým s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením, aby se mohli maximálně osamostatnit a co nejvíce se způsobem života přiblížit svým vrstevníkům, a jednak seniorům se sníženou soběstačností s cílem pomoci jim udržet a rozvinout jejich schopnosti a dovednosti tak, aby mohli co nejdéle setrvat ve svém přirozeném prostředí.

Cílové skupiny

osoby s tělesným postižením, osoby s mentálním postižením, osoby s kombinovaným postižením

Činnosti

pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,, poskytnutí stravy, výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, sociálně terapeutické činnosti

Další informace

Stacionář Petrklíč vznikl v roce 2002 a impulzem pro jeho vznik byl požadavek ze strany rodičů dětí s handicapem. V roce 2015 se zařízení přejmenovalo na Centrum sociálních služeb Petrklíč a jeho cílová skupina se rozšířila. Sociální službu poskytujeme osobám ve věku od tří let s neomezenou horní hranicí každý všední den od 7.00 do 16.00 hodin. V tuto dobu mohou u nás senioři a lidé se zdravotním postižením rozvíjet nebo udržovat své schopnosti a dovednosti, aby byli co nejvíce soběstační a mohli zůstat ve svém přirozeném prostředí. Stacionář funguje od roku 2016 v nových prostorách na adrese Barborka 1324 v Ledči nad Sázavou. Centrum sociálních služeb Petrklíč a jeho aktivity jsou podporovány z rozpočtu města Ledeč nad Sázavou.

Veřejný závazek Centra sociálních služeb Petrklíč včetně kontaktních údajů a provozní doby Petrklíče najdete na webu v části Jak pomáháme