Andělé bez křídel nadělovali v červnu
12. června 2020 Aktuality

Andělé bez křídel nadělovali v červnu

Jen necelý týden trvalo lidem z Ledče nad Sázavou a okolí, kteří mají dobré srdce a spolupracují s místním sdružením Andělé bez křídel, aby vybrali přes 11 tisíc korun na repasovaný zvedák. Ten pracovníci Centra sociálních služeb Petrklíč potřebují pro bezpečný přesun osob s postižením na lůžko nebo třeba invalidní vozík.

„Poprvé jsme se s lidmi ze sdružení Andělé bez křídel a Andělé bez křídel - bazárek za pár kaček na dobrou věc potkali v období nouzového stavu, kdy jsme šili roušky pro potřebné z Ledče i širšího okolí. Chyběly nám gumy nebo jehly do šicích strojů a oni nám je nakoupili. Šlo o drobnou, ale v tu chvíli významnou pomoc,“ svěřil vedoucí Centra sociálních služeb Petrklíč Miroslav Sklenář. A za nedlouho na to se Andělé bez křídel rozhodli, že Petrklíči pomohou znovu, to když přišli s nápadem věnovat Petrklíči peníze na pořízení repasovaného zvedáku. „Tento velký pomocník, který nám, věříme, bude sloužit dlouhá léta, nám dorazil ve středu 10. června. Hned jsme ho složili a okamžitě začali využívat. Odlehčí našim pracovníkům a eliminuje nebezpečí úrazu,“ pochvaluje si Miroslav Sklenář, který si potřebnost podobné pomůcky uvědomil, když se jedna z pracovnic zranila při manipulaci s uživatelem a je v dlouhodobé pracovní neschopnosti.
Andělům bez křídel tak směřuje velké poděkování a navíc pozvánka na prohlídku Centra sociálních služeb Petrklíč. „Dámy ze sdružení jsme pozvali na seznamovací prohlídku s naším zařízením. Chceme jim ukázat, jak to u nás chodí. Děkujeme za skvělou spolupráci,“ uzavřel Miroslav Sklenář.

IMG_1085_GDPR ano

Centrum sociálních služeb Petrklíč

Stacionář Petrklíč vznikl v roce 2002 a impulzem pro jeho vznik byl požadavek ze strany rodičů dětí s handicapem. V roce 2015 se zařízení přejmenovalo na Centrum sociálních služeb Petrklíč a jeho cílová skupina se rozšířila. Sociální službu poskytujeme každý všední den od 7.00 do 16.00 hodin. V tuto dobu mohou u nás osoby se sníženou soběstačností z důvodu věku nebo zdravotního postižení rozvíjet nebo udržovat své schopnosti a dovednosti, aby byli co nejvíce soběstační a mohli zůstat ve svém přirozeném prostředí. Tato služba je placena dle aktuálního Úhradníku služeb. Stacionář funguje již pátým rokem v nových prostorách na adrese Barborka 1324, Ledeč nad Sázavou. Jeho provoz a činnost podporuje ze svého rozpočtu město Ledeč nad Sázavou. Stavba stacionáře byla podpořena z Evropského fondu pro regionální rozvoj ROP Jihovýchod.

rop Bez názvu