Trénování paměti s krajskou knihovnou si klientka Charity pochvaluje
24. května 2021 Aktuality

Trénování paměti s krajskou knihovnou si klientka Charity pochvaluje

Do trénování paměti, které v rámci Univerzity volného času pořádala Krajská knihovna Vysočiny, se zapojila i klientka Centra osobní asistence při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Díky zajímavému programu se dokázala odpoutat od smutné reality, se kterou se statečně potýká.

„Naše klientka má ráda hádanky, rébusy a když je příležitost, s chutí si i zasoutěží. Když se objevila nabídka programu knihovny a paní Vejsadové, neváhala a přihlásila se,“ uvádí Eva Dvořáková, pracovnice Centra osobní asistence. Na pravidelný pondělní trénink mozku se klientka těšila a nadšeně se zapojovala do plnění úkolů. Program probíhal online prostřednictvím videí. „Výhodu celého programu vidím v tom, že výukou to nekončí. Na zadaných úkolech mohou účastníci pracovat po celý týden, bystřit si mysl a alespoň na chvíli zapomenout na to, co je tíží,“ vysvětluje Eva Dvořáková a jedním dechem děkuje Krajské knihovně Vysočiny a Janě Vejsadové za to, že v době, kdy vládní opatření znamenala pro mnohé sociální izolaci, zaměřili jejich pozornost pozitivním směrem.

Bc. Monika Kadlecová

pracovník public relations