Vzpomínkové setkání pomáhá rodinám pozůstalých uzavřít nelehkou životní etapu Zobrazit fotogalerii
7. října 2020 Aktuality

Vzpomínkové setkání pomáhá rodinám pozůstalých uzavřít nelehkou životní etapu

Domácí hospicová péče při Oblastní charitě Havlíčkův Brod uspořádala v sobotu třetího října setkání pro blízké svých zemřelých klientů. Setkání zahájil v kostele sv. Anny vikář Římskokatolické farnosti Havlíčkův brod Petr Soukal mší svatou a vyzval příchozí, aby za každého, kdo jim v životě chybí, zapálili svíčku. Hosté se poté přesunuli do nedalekého Pohledu, kde nad kávou a koláčky zavzpomínali na své blízké. Akce se uskutečnila za podpory obce Pohled, která pro posezení poskytla prostory hasičské zbrojnice.

Hosté si na památku odnesli dárky, které pro ně vyrobili klienti Sociálně terapeutické dílny z Ledče nad Sázavou. „Do výroby srdíček z keramiky a pedigu se pustilo celkem pět našich klientů a podařilo se jim zhotovit přes sto krásných kousků.  Jde o opakovanou spolupráci a jsme za ni moc rádi,“ svěřuje vedoucí Sociálně terapeutické dílny Jana Koubková.

Tým Domácí hospicové péče organizuje setkání každoročně s cílem pomoci pozůstalým uzavřít nelehkou etapu jejich života. „Pro mnohé je to určitá forma terapie. Mohou s ostatními sdílet svůj smutek, pocity a starosti. S odstupem času se jim o tom, co prožili, hovoří snadněji a sdílení jim pomáhá překlenout těžké období, které mají za sebou,“ svěřuje sociální pracovnice Domácí hospicové péče Stanislava Kolářová.

Za podporu děkujeme: obci Pohled, místostarostce obce Pohled Petře Dvořákové, vikáři Římskokatolické farnosti Havlíčkův brod Petru Soukalovi, Kláře Heilandové za hudební doprovod, manželům Tůmovým za napečení koláčů, panu Novotnému z obce Pohled, pastoračnímu asistentovi Petru Trefilovi a celému týmu Domácí hospicové péče.