PRO DĚTI A MLÁDEŽ

Nízkoprahový klub BAN!

Posláním Nízkoprahového klubu BAN! je pomoc mladým lidem v Havlíčkově Brodě a okolí ve věku 8-20 let, kteří prožívají situace spojené s dospíváním, ve kterých si nevědí rady, rizikově se chovají nebo jsou takovým chováním ohroženi. Sociální pracovníci jim pomáhají a podporují při řešení jejich potíží a snaží se o jejich zapojení do společnosti.

310113884_3205544936441872_6768581908237489881_n

eNCéčko - Nízkoprahové centrum pro děti a mládež

Posláním eNCéčka je poskytovat pomoc a podporu mládeži a dětem pohybujícím se ve Světlé nad Sázavou, které se nachází v situaci, se kterou si sami nevědí rady.  Pro svůj životní styl se dostávají do konfliktu se společností či se nemohou zapojit do standardních volnočasových aktivit tak, aby mohli žít jako jejich vrstevníci. Dokončit školu, najít si práci, naučit se navazovat a udržet si běžné sociální vztahy.

421567594_3534365320226497_5805640895611381227_n

Nízkoprah Sešlost

Nízkoprah Sešlost pracuje s mladými lidmi od 8 – 20 let, kteří se pohybují v Humpolci. Nabízí pomoc ve výzvách, které jim přináší dospívání a nevědí si s nimi rady. Podporuje zdravý rozvoj dětí a dospívajících, předchází rizikovému chování či minimalizuje jeho dopady. Umožnuje aktivní a smysluplné trávení volného času a podílí se na pozitivních změnách v jejich životě, které jim pomáhají se zapojením se do společnosti. Pracovníci vytváří bezpečné místo, poskytují pomoc, podporu a informace. Pomocí preventivního působení dosahují těchto cílů.